Αρχική » ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ » Υποβολή αιτήσεων εγγραφής στην Ε.Σ.Κ. Περάματος

Υποβολή αιτήσεων εγγραφής στην Ε.Σ.Κ. Περάματος

Αρχίζει από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, η υποβολή αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στην Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης (Ε.Σ.Κ.) Περάματος.

Η έναρξη των μαθημάτων, θα πραγματοποιηθεί την 7η Οκτωβρίου 2024.

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν το εκπαιδευτικό έτος 2024-2025 είναι οι εξής:

Τεχνίτης Συγκολλήσεων και Κοπής Μετάλλων

Τεχνίτης Ελασματουργός – Ελασματουργός Ειδικών Κατασκευών

Τεχνίτης Σωληνουργός

Τεχνίτης Εργαλειομηχανών

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση επιλογής ηλεκτρονικά με αποστολή email ή δια ζώσης καθημερινά 4-9μμ, στη διέυθυνση:

Λεωφόρος Δημοκρατίας 238 & Μαρίας Κιουρί, T.K. 18863 Πέραμα, τηλ.: 210-4961602, email: mail@esk-peram.att.sch.gr

Την αίτηση εγγραφής μπορείτε να τη βρείτε εδώ:

https://drive.google.com/file/d/1XrLasQImlgk7NZSqy9cR6RP9KtS1jtIo/view?usp=sharing

Απαιτούμενα δικαιολογητικά: Απολυτήριο Γυμνασίου ή άλλος ισότιμος τίτλος σπουδών, Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς, Άδεια διαμονής ενιαίου τύπου, Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

Η φοίτηση στις Ε.Σ.Κ. οι οποίες θα λειτουργήσουν για 3η συνεχόμενη χρονιά φέτος (2024-2025), είναι διετής με παρακολούθηση θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων, καθώς και αμειβόμενη πρακτική άσκηση που πραγματοποιείται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητα.

Στις εν λόγω σχολές, οι ενδιαφερόμενοι εγγράφονται δωρεάν και χωρίς άλλους περιορισμούς (εξετάσεις, όρια ηλικίας), με μόνη προϋπόθεση να είναι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου ή άλλου ισότιμου τίτλου. Οι Ε.Σ.Κ. παρέχουν σύγχρονη αρχική επαγγελματική κατάρτιση καθώς και αναβάθμιση των βασικών δεξιοτήτων με σκοπό την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής, τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών σε ανώτερο επίπεδο και κυρίως την εξασφάλιση της ένταξης στην αγορά εργασίας και στην επαγγελματική ζωή.

Στους αποφοίτους των Ε.Σ.Κ. χορηγείται πτυχίο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 3 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, ύστερα από επιτυχή συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Παρέχεται αναβολή στράτευσης στους φοιτούντες καταρτιζόμενους.

Οι κάτοχοι Β.Ε.Κ. των Ε.Σ.Κ. δύνανται να κατατάσσονται σε συναφείς ειδικότητες του ίδιου τομέα στη Β’ τάξη και σύμφωνα με τους Οδηγούς Κατάρτισης (Δυνατότητα απόκτησης 2ης ειδικότητας με 3ετή φοίτηση)